Čović i Herceg o mjerama u borbi protiv pandemije

BILD.BA | 20. TRAVNJA 2020. | 15:45



Foto: Twitter

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović posjetio je Krizni stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskoe županije (HNŽ) u Mostaru.

Predsjednik Vlade i Kriznog stožera civilne zaštite HNŽ Nevenko Herceg prezentirao je poduzete mjere i aktivnosti u borbi protiv pandemije koronavirusa na području cijele županije, uz činjenicu kako je ta županija epidemijski najpogođeniji prostor u FBiH.

Izraženo je zadovoljstvo zbog posljednjih pokazatelja o određenom stabiliziranju zdravstveno-epidemiološkog stanja u HNŽ te je ocijenjeno kako Vlada i županijski stožer civilne zaštite stanje drže pod nadzorom, priopćeno je iz HDZ BiH.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o vitalnim pitanjima i pomoći s viših razina vlasti koje se direktno dotiču HNŽ-a, posebno Vlade Federacije BiH. Garant stabilnosti nižih nivoa vlasti županija, gradova i općina transfer je iz federalnog budžeta, koji je nezakonito prenamijenjen na Vladi Federacije BiH i to se mora promijeniti, istaknuto je.

Vlada HNŽ imenovala je koordinacijsko tijelo, koje radi na prijedlogu seta kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih mjera za pomoć poljoprivredi, koje priprema u suradnji sa mjerodavnim institucijama, gradovima, općinama i udruženjima poslodavaca.

Naglasak je na povećanju poticaja za poljoprivredu, turizam i ugostiteljstvo, industriju, uz obvezan kriterij da poslodavac nije otpustio nijednog radnika.

Čović je naglasio kako se u borbi s epidemijom mora raditi na osmišljavanju intenzivnih mjera pomoći privredi. Tijekom sljedeća dva tjedna, kroz parlamentarno djelovanje bit će donesene ključne odluke koje će u dovoljnoj mjeri pomoći i saniranju budžeta i privredi u nadvladavanju problema izazvanih epidemijom, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Bild.ba



Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.