HRS postaje dijelom gradskog vijeća Grada Livna, dobili i mjesto u aktualnoj Vladi HBŽ-a

BILD.BA | 4. SVIBNJA 2020. | 13:42



HRS

Hrvatska republikanska stranka oglasila se priopćenjem u povodu osnivanja gradskog odbora stranke u Livnu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

HRS je djelima pokazao kako postoji alternativa politici korupcije, nepotizma, nestručnosti i prodaje nacionalnih interesa. Pokazali smo kako postoji netko tko ima hrabrosti stati u kraj režimu i odnarođenoj kasti koja sve čini kako bi raselila što više ljudi. Postoji netko tko će se izboriti za društvo jednakih pred zakonom i društvo jednakih mogućnosti za sve. To smo pokazali dosadašnjim radom, a to ćemo pokazati i na lokalnim izborima.

Poruka je ovo sa izborne skupštine gradskog odbora HRS-a Livno. U gradski odbor su izabrani: Marijana Brešić, Stipe Perković, Tin Brdar, Mirko Krivić, Toni Miloloža, Kristina Mandić, Tomislav Pervan, Ivana Perković i Ivica Brešić. Za predsjednika gradskog odbora izabran je Ivica Brešić, a za tajnicu je izabrana Ivana Perković.

„Živimo u nadograđenoj inačici komunističkog režima, samo što se partija ne zove više partijom, nego HDZ-om. Nameće nam se kolektivna pamet, diktira nam se kako i što misliti, stvaraju se neke neofeudalne elite koje onemogućuju bilo kakav vid slobodnog mišljenja i rada, osim onog koji bi bio u njihovoj službi. Potrebno je imati dosta hrabrosti uhvatiti se u koštac s ovakvim društvenim uređenjem i usprotiviti mu se. HRS se posljednjih godina isprofilirao kao najjasniji odgovor ovom režimu i čast nam je što smo uspjeli institucionalno proširiti svoje djelovanje na Livno.“ – rekao je, pored ostalog, Slaven Raguž, predsjednik HRS-a na skupštini.

Formiranjem ovog gradskog odbora, HRS postaje dijelom gradskog vijeća Grada Livna, i to s tri vijećnika te preko predsjednika Ivice Brešića dobiva mjesto u aktualnoj Vladi HBŽ-a u tehničkom mandatu.

„Današnja izborna skupština HRS-a Livno je novi početak. Početak autohtone hrvatske politike koja će živjeti i djelima pokazati kako se može oduprijeti korupciji i kriminalu. Kako se može izgraditi život u kojem će egzistencija ovisiti o stručnosti, radu i znanju, a ne o stranačkoj ili rodbinskoj pripadnosti. Livno i HBŽ imaju toliko resursa i mogućnosti za razvoj i ispunjen život svojih žitelja i mi ćemo se izboriti da se ti resursi stave u službu budućnosti sviju nas, a ne samo probranih. Ne prihvaćamo društvo koje naše obitelji tjera u inozemstvo. Odgovornost je sada na nama da svojim radom i djelima tome stanemo, konačno, u kraj!“ - u svome izlaganju je, pored ostalog, rekao predsjednik G.O. HRS-a Livno Ivica Brešić.

Po posljednjim predizbornim istraživanjima javnosti, urađenih od strane nevladinog sektora, HRS je trenutno druga hrvatska politička snaga u HNŽ-u i ZHŽ-u. Formiranjem G.O. Livno, planiranim širenjem stranke u Tomislavgradu, organiziranjem inicijativnih odbora u Glamoču i Kupresu, kao i formiranjem Županijskog odbora HRS-a u HBŽ-u, cilj je osnažiti HRS i u ovoj županiji kao drugu stranku po snazi kod Hrvata i pokazati to na sljedećim lokalnim izborima, priopćeno je iz ove stranke.

Bild.ba



Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.