Narodno pozorište Mostar otvara vrata publici

"Šta ćemo sad?" je moderna, aktuelna komedija koja koincidira s vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini.

BILD.BA | 19. LIPNJA 2020. | 17:46



Foto: FENA

Nakon više od tri mjeseca stanke ljubitelji kazališne umjetnosti imat će priliku u petak, 26. lipnja, na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar uživo pogledati predstavu "Šta ćemo sad?" Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića.

Proteklih dana stručni tim Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a obavio je detaljnu dezinfekciju svih prostorija Narodnog pozorišta Mostar kako bi igranje i gledanje predstava bilo ugodno i sigurno kako za publiku tako i za glumce.

U skladu s preporukama za rad kazališta koje je izdao Zavod za javno zdravstvo FBiH, bit će poduzete sve mjere prevencije i zaštite, te će u okviru toga biti osiguran adekvatan razmak između publike u sali. Na svim ulazima u kazalište bit će postavljena odgovarajuća sredstva za dezinfekciju te dezinfekcijska barijera za obuću, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

"Šta ćemo sad?" je moderna, aktuelna komedija koja koincidira s vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini.

Sam redatelj je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je "Šta ćemo sad?" poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike - "znaš ono, pjevaš, a plačeš".

Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: "Jesmo li mi sami postali vic?".

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

Bild.ba



Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.