Otvorena birališta za Hrvatski sabor i u BiH

U Bosni i Hercegovini su danas otvorena glasačka mjesta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, a glasat će se i sutra.

BILD.BA | 4. SRPNJA 2020. | 08:46



Foto: Bljesak.info

U Bosni i Hercegovini su danas otvorena glasačka mjesta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, a glasat će se i sutra. U Hrvatskoj glasaju samo sutra, a sinoć u 00:00 sati je počela predizborna šutnja.

U BiH je jutros otvoreno 45 biračkih mjesta u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Livnu i Vitezu.

U Sarajevu je otvoreno šest biračkih mjesta u Srednjoj ekonomskoj školi, u Mostaru ima 20 biračkih mjesta na nekoliko adresa. U Banjoj Luci su dva biračka mjesta, Tuzli tri, Livnu četiri i u Vitezu 10 biračkih mjesta.

U Hrvatskoj je danas predizborna šutnja koja je počela sinoć u 00:00 i traje do 19 sati u nedjelju kada bi trebalo da budu zatvorena birališta za ove parlamentarne izbore.

Za vrijeme predizborne šutnje nije dozvoljeno javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa, nagovaranje birala da glasaju za određenu listu ili kandidate i slične predizborne aktivnosti. Međutim, u Hrvatskoj ne postoje nikakve kazne za kršenje šutnje.

Pravo glasa u BiH imaju hrvatski državljani s prebivalištem u BiH, ali i hrvatski državljani s prebivalištem u Hrvatskoj ako su se prethodno registrirali za glasanje u inozemstvu.

Bild.ba



Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.