Polufinale Europa lige: United demonstrirao silu

Nogometaši Villarreala i Manchester Uniteda stvorili su prednost u prvim utakmicama polufinala Europske lige svladavši na domaćim travnjacima Arsenal, odnosno Romu. Villarreal je bio bolji od Arsenala sa 2-1 (2-0), dok je Manchester United nadigrao Romu sa 6-2 (1-2).

BILD.BA | 30. TRAVNJA 2021. | 08:28

Nogometaši Villarreala i Manchester Uniteda stvorili su prednost u prvim utakmicama polufinala Europske lige svladavši na domaćim travnjacima Arsenal, odnosno Romu. Villarreal je bio bolji od Arsenala sa 2-1 (2-0), dok je Manchester United nadigrao Romu sa 6-2 (1-2).

Sastav Villarreala, koji igra u svom četvrtom europskom polufinalu, bio nadomak je svog prvog plasmana u finale nekoga od eurokupova. Nakon sat vremena na svom Madrigalu je momčad koja je u četvrtfinalu izbacila zagrebački Dinamo imala prednost od 2-0 i igrača više.

Već u 5. minuti susreta Villarreal je poveo golom Triguerosa nakon lijepog prodora i asistencije Chukwuezea da bi u 30. minuti Albiol ostao sam na tri metra od suparničkog gola nakon udarca iz kuta i pokušaja udarca glavom Gerarda Morena te mu nije bilo teško zatresti mrežu.

Kada je Ceballos isključen u 57. minuti zbog drugog žutog kartona činilo se kako je Arsenal u bezizlaznoj situaciji. No, gosti su dobili priliku za povratak u utakmicu kada je Saka srušen u kaznenom prostoru, a Pepe nije propustio u 73. minuti s bijele točke smanjiti na 2-1.

Od 80. minute snage na terenu su bile poravnate jer je zbog dva žuta kartona isključen i domaći igrač Capoue, a rezultat se do kraja susreta nije mijenjao tako da je pitanje ukupnog pobjednika u potpunosti otvoreno prije uzvrata u Londonu za tjedan dana.

Manchester United je na svom Old Traffordu na krilima fantastičnih Brune Fernandesa i Edinsona Cavanija stigao do uvjerljive 6-2 pobjede protiv Rome. Portugalac i Urugvajac su postigli po dva gola uz po dvije asistencije te praktički odveli svoj sastav u finale.

United je poveo u 9. minuti upravo golom Fernandesa i to nakon odlične akcije u kojoj su sudjelovali Pogba i asistent Cavani. Roma je do odmora uspjela preokrenuti jer je zbog igranja rukom Pogbe gostujući sastav dobio kazneni udarac kojega je u 15. minuti realizirao Pellegrini za 1-1, da bi u 34. minuti Džeko pogodio s pet metara za 1-2 na asistenciju Pellegrinija iako je najvažniji potez u toj akciji bilo Mhtarjanovo proigravanje Pellegrinija.

Iako je vodila sa 2-1, Roma je u prvom poluvremenu imala i prilično nesreće jer su joj se ozlijedila čak trojica igrača, veznjaci Veretout i Spinazzola te vratar Lopes, a to je uvelike došlo na naplatu u nastavku kada je igrao samo Manchester United.

Do izjednačenja su domaći stigli u 48. minuti kada je Cavani najbrže reagirao na odbijenu loptu nakon što je Mirante obranio udarac Wan-Bissake kojega je sjajno proigrao Fernandes. Pogodak za 4-2 postigao je Fernandes u 71. minuti iz kaznenog udarca kojega je izborio Cavani, da bi golove za 5-2 i 6-2 postigli Pogba u 75. minuti na asistenciju Fernandesa te Greenwood u 86. minuti na dodavanje Cavanija.

Sva je prilika kako će uzvrat za tjedan dana u Rimu biti formalnost.

Pobjednici polufinala igrat će u finalu u Gdanjsku 26. svibnja, prenosi Hina.

Bild.ba



Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.