Singapur zabilježio veliki skok oboljelih, hitno produljuju karantenu do 1. lipnja

BILD.BA | 21. TRAVNJA 2020. | 17:00



Singapur će produljiti mjere opreza zbog epidemije korona virusa i to do 1. lipnja, najavio je u utorak premijer Lee Hsien Loong, budući da se povećava broj oboljelih.

U televizijskom govoru Lee je rekao da će Singapur "produljiti mjere za još četiri tjedna nakon četvrtog svibnja, do 1. lipnja, ali će napraviti dodatna prilagođavanja i razmotriti ublažavanje nekih mjera".

Lee je također najavio nove pooštrene mjere, odnosno, paket ograničenja i nova pravila, u kombinaciji s oštrim kaznama, napravljenima da zaustave novi val slučajeva, rekavši da će se zatvoriti više radnih mjesta tako da samo najvažnije usluge ostanu otvorene.

Također, dodao je singapurski premijer, morat će dodatno smanjiti broj radnika koji nastavljaju obavljati osnovne usluge, kako bi minimizirali rizike prijenosa virusa među radnicima.

Prema novim, oštrijim mjerama, na snazi i dalje ostaje zabrana društvenih okupljanja, škole će ostati zatvorene, a također će zatvoriti i one trgovine koje nisu od neophodne važnosti za svakodnevni život, kako bi se spriječilo širenje virusa.

Ministar Lawrence Wong, supredsjedatelj radne skupine za više službi, upozorio je da pooštrene mjere mogu rezultirati degradacijom usluga, odnosno, padom razine kvaliteta, ali da se nada da svi razumiju zašto trebaju poduzeti ovaj važan korak.

Singapur je u utorak potvrdio 1111 novih slučajeva novog korona virusa, čime je ukupan broj potvrđenih slučajeva na 9125, javlja u utorak CNN.

Bild.ba



Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.