Stoke City pomogao Biliću da svoju momčad odvede u Premier ligu

No, serija Brentforda je stala u Stokeu, domaći sastav je pobijedio s 1:0 (0:0) golom Gregoryja iz 38. minute, pa je Brentford ostao na učinku od 81 boda, jednim manje od drugog WBA, a šest manje od vodećeg Leeds Uniteda koji je ovim ishodom osigurao naslov prvaka druge lige za ovu sezonu.

BILD.BA | 18. SRPNJA 2020. | 17:20



Foto: EPA

Nogometaši West Bromwich Albiona, koje vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, ipak će u posljednje kolo druge engleske lige ući s druge pozicije na ljestvici koja izravno vodi u Premier ligu te će sami odlučivati o svojoj sudbini.

WBA je porazom 1:2 (1:1) na gostovanju kod Huddersfield Towna u petak došao u veliku opasnost da ispusti drugo mjesto na ljestvici koje izravno vodi u Premier ligu, jer je trećem Berntfordu, koji je pobijedio u svih svojih sedam utakmica nakon nastavka sezone, za preskakanje WBA bio dovoljan i bod na subotnjem gostovanju kod Stoke Cityja.

No, serija Brentforda je stala u Stokeu, domaći sastav je pobijedio s 1:0 (0:0) golom Gregoryja iz 38. minute, pa je Brentford ostao na učinku od 81 boda, jednim manje od drugog WBA, a šest manje od vodećeg Leeds Uniteda koji je ovim ishodom osigurao naslov prvaka druge lige za ovu sezonu.

Tako će odluka o tome tko će se pridružiti Leeds Unitedu na putu u prvu ligu pasti u posljednjem kolu koje je na programu u srijedu. WBA je na svom Hawthornseu dočekati Queens Park Rangers te će u slučaju pobjede osigurati povratak u društvo najboljih nakon dvije godine. S druge strane Brentford se mora nadati još jednom kiksu WBA uz svoju domaću pobjedu protiv Barnsleya.

Dva prvoplasirana sastava iz druge engleske lige izravno ulaze u prvu ligu, dok sastavi od trećeg do šestog mjesta igraju doigravanje za trećeg putnika u društvo najboljih. WBA je prošle sezone igrao u doigravanju u kojemu je izgubio od Aston Ville u polufinalu.

Bild.ba



Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.